Ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ) στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την υποστήριξη και την αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης των γεωλόγων διοργανώνει Σεμινάρια Επαγγελματικής Κατάρτισης τα οποία απευθύνονται σε πτυχιούχους γεωλόγους μέλη του ΣΕΓ που εισέρχονται ή που είναι ήδη στο επάγγελμα ανεξαρτήτως του τομέα δραστηριότητας.

Βασικός στόχος των Σεμιναρίων είναι η κατάρτιση, η απόκτηση γνώσης και η μεταφορά εμπειρίας σχετικά με τις συνθήκες της επαγγελματικής δραστηριότητας των γεωλόγων τόσο στην ελεύθερη αγορά εργασίας όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οι εισηγητές είναι γεωλόγοι μέλη του ΣΕΓ με αξιόλογη επαγγελματική δράση και εμπειρία σε διάφορους τομείς δραστηριότητας και θα προσπαθήσουν νε μεταφέρουν γνώσεις, στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα των γεωλόγων στις σημερινές συνθήκες και το ευρύτερο περιβάλλον εργασίας.

Τα Σεμινάρια αυτά δεν στοχεύουν να υποκαταστήσουν τις παρεχόμενες γνώσεις σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Αντιθέτως, αποσκοπούν και επιδιώκουν να συμπληρώσουν και να συνδυάσουν την επιστημονική γνώση με την επαγγελματική εμπειρία:

Η γεωλογία στην πράξη, ως επιστήμη και ως επάγγελμα!

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν 5 θεματικές ενότητες:

1. Ενημέρωση για τις Επαγγελματικές συνθήκες, το πλαίσιο, τις δυνατότητες και τις προοπτικές
2. Η εφαρμοσμένη Γεωλογία στην Ενέργεια, τις Ορυκτές Πρώτες ύλες και τη Γεωθερμία
3. Εφαρμογές στην Τεχνική Γεωλογία, χαρτογραφήσεις και τηλεπισκόπιση
4. Εφαρμογές στην Υδρογεωλογία και τα Σχέδια Διαχείρισης και Προστασίας Υδατικών Πόρων
5. Εφαρμογές στις Περιβαλλοντικές Μελέτες

Ο αριθμός των συμμετεχόντων για κάθε κύκλο θα είναι 25 γεωλόγοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής των αιτήσεων εγγραφής. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή τα Σεμινάρια θα επαναληφθούν σε επόμενους κύκλους ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις και να τα παρακολουθήσουν όλοι όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Στόχος του ΣΕΓ είναι στη συνέχεια να ακολουθήσει κύκλος των Σεμιναρίων στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στη μεγάλη αίθουσα του ΓΕΩΤΕΕ στην Αθήνα οδός Διδότου 26. Ο πρώτος κύκλος Σεμιναρίων θα αρχίσει την Δευτέρα 15/1/2018 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 31/1/2018.
Δικαίωμα παρακολούθησης των Σεμιναρίων θα έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι ή θα εγγραφούν στον ΣΕΓ έως την ημερομηνία έναρξης αυτών. Όσοι είναι ήδη μέλη του ΣΕΓ θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το τρέχον έτος.

Οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΓ (www.geologist.gr), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18/12/2017 και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 8/1/2018.

Στην ιστοσελίδα αναρτάται το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων και η Φόρμα Εγγραφής η οποία πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί μέσω email στο Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (info@geologist.gr).

Το κόστος παρακολούθησης των Σεμιναρίων θα είναι 30 € και αφορά μόνο τα έξοδα των επισκέψεων υπαίθρου. Το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί από τους 25 που ειδοποιούνται κάθε φορά ότι λαμβάνουν μέρος στον επόμενο κύκλο Σεμιναρίων. Η κατάθεση του ποσού γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΕΓ, στην EUROBANK: 0026.0281.75.0201108107 με IBAN: GR75.0260.2810.0007.5020.1108.107

Με την ολοκλήρωση των Σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης θα δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 75% κάθε κύκλου.

Υπεύθυνος των Σεμιναρίων εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΕΓ θα είναι ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης. Η επικοινωνία για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινήσεις θα γίνεται με τον κ. Παναγιώτη Σαμπατακάκη (6932521409) ή την Ελεονώρα Μανουκιάν (6949756494).

Για να δείτε το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε την Αίτηση Παρακολούθησης πατήστε εδώ