Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ.) και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο Κτίριο «Κωστής Παλαμάς» του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Ο ρόλος των Γεωλόγων στην Πρόληψη Φυσικών Καταστροφών & των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής». Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν σχετικές αναφορές στο Π.Δ. 99/2018, (ΦΕΚ Α΄187/05-11-2018). Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων δεσμεύτηκαν στη συνέχεια των προσπαθειών για την κατάργηση των άρθρων που αφορούν τους γεωλόγους τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Ευάγγελος Σπυρίδωνος – Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων και ο κ. Διονύσιος Γκούτης – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο κ.Vincenzo Giovine – Μέλος Δ.Σ. Εθνικού Συμβούλιου Γεωλόγων Ιταλίας και ο κ. Gabriele Ponzoni – Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γεωλόγων, ο οποίος και πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με τις εμπειρίες των τελευταίων ετών σε θέματα φυσικών καταστροφών στην Ιταλία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας – Αναπλ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα. Χαρά Καφαντάρη – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας & Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας – Βουλευτής Τρικάλων Νέας Δημοκρατίας & Υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος, ο πρώην Υπουργός κ. Ιωάννης Μανιάτης – Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, καθώς και ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς – Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας – Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ομιλίες ακολούθησαν επίσης από τους Καθηγητή κ. Αβραάμ Ζεληλίδη – Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, τον Καθηγητή κ. Χαράλαμπο Φείδα – Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ, τον oμότιμο Καθηγητή κ. Σπυρίδων Παυλίδη – Πρόεδρο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας και τoν κ. Δημήτριο Τσαγκά – Γενικό Διευθυντή του Ι.Γ.Μ.Ε.