Αγαπητοί συνάδελφοι, ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε εχθές από τον Υπουργό Επικρατείας Χρήστο Βερναρδάκη, σχετικά με τη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε για το Π.Δ. 99/05-11-2018 και τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών. Η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης αναβλήθηκε για τις 4/10/2019.
Ο ΣΕΓ συνεχίζει να πιέζει για την κατάργηση των άρθρων που αφορούν τον κλάδο των Γεωλόγων με συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019

Θέμα: «Διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το ΠΔ 99/05-11-2018 όπου καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλ. Μηχανικών».

Σήμερα ημέρα Πέμπτη 09-05-2019 πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη με συμμετοχή των Υπουργών Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Ηλία Γεωργαντά, καθώς και συνεργατών των αντίστοιχων Υπουργείων, με αντικείμενο το ΠΔ 99/05-11-2018 όπου καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλ. Μηχανικών.
Κατά την σύσκεψη διαπιστώθηκαν κάποιες αλληλοεπικαλύψεις επαγγελματικών δικαιωμάτων, με αντίστοιχα άλλων επαγγελματικών κατηγοριών συναφούς αντικειμένου και αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα εισηγηθεί κατόπιν επεξεργασίας, την άμεση διόρθωση των αστοχιών και αλληλοεπικαλύψεων.