Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Σάββατο 14/5 ανοίχτηκαν οι επιστολικές ψήφοι και ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών από όπου προέκυψε το ακόλουθο αποτέλεσμα:
ΔΗ.ΣΥ.ΓΕ. 280 ψήφοι – 4 έδρες
Γ.Ε.Κ. 111 ψήφοι – 2 έδρες
Μ.Α.Γ. 71 ψήφοι – 1 έδρα.
Άμεσα την Κυριακή 15/5 συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σώμα, διότι τη Δευτέρα 16/5 έπρεπε το νέο ΔΣ του ΣΕΓ να εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μας Μ.Σκανδάμη να αντικρούσει την αγωγή που μέλη της παράταξης της ΜΑΓ έχουν καταθέσει εναντίον του ΣΕΓ για την ακύρωση της διαδικτυακής καταστατικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2021 (η συνέλευση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή συναδέλφων στην ιστορία του ΣΕΓ).
Το νέο ΔΣ είναι:
Πρόεδρος: Ε.Σπυρίδωνος, Αντιπρόεδρος: X.Χρηστίδης, Γ.Γραμματέας: M.Tζίμα, Tαμίας & Ειδική Γραμματέας; N.Κυριοπούλου.
Μέλη: Χ.Αλεξιάδου, Ν.Μιχαλοπούλου (ΓΕΚ), Ζ.Ντελακρούζ (ΜΑΓ).
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε με παράλληλη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής, καθώς ψήφισαν πάνω από 100 περισσότεροι συνάδελφοι από τις προηγούμενες εκλογές (473 έναντι 360 το 2018).
Αυτό το γεγονός από μόνο του συνεπάγεται μεγάλη επιτυχία για τον ΣΕΓ αλλά και μεγάλη ευθύνη για το Δ.Σ. για την επόμενη περίοδο.
Συνάδελφοι, οι προκλήσεις για το Σύλλογο και το γεωλογικό επάγγελμα είναι μεγάλες. Ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ΠΔ99 και τα επαγγελματικά δικαιώματα, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια στο χώρο της εκπαίδευσης, ανακύπτουν και νέα προβλήματα όπως το θεσμικό πλαίσιο της πολεοδόμησης και η θέση των Μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας σε αυτό, η λειτουργία των υπηρεσιών που σχετίζονται με τα γεωλογικά αντικείμενα και κυρίως η ενίσχυση της ΕΑΓΜΕ, που έχει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
Ο Σύλλογος μας για όλα τα παραπάνω θέματα θα προχωρήσει στη σύσταση Θεματικών Επιτροπών και η συμμετοχή και προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη.
Ας συνεχίσουμε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας στο σύλλογο, προτάσσοντας την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του κλάδου.
Εδώ μπορείτε να δείτε το επίσημο τελικό πρακτικό εκλογών της Εφορευτικής  Επιτροπής.