ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ECOCITY σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων (ΣΕΓ),διοργάνωσε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο ΜΕC Παιανίας, στο πλαίσιο της έκθεσης Verde.Tec. την ημερίδα με θέμα «ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Η ημερίδα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στις ιδιότητες και τα οφέλη της Γεωθερμίας στη βιομηχανική και οικιακή θέρμανση και ψύξη.

Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιασθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της γεωθερμικής ενέργειας στο αστικό περιβάλλον της χώρας, να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τη χρήση της και να γνωστοποιηθούν επιτυχημένες εφαρμογές που έχουν γίνει σε αρκετές πόλεις της χώρας μας.

Οι ομιλητές της ημερίδας αναφέρθηκαν στα περιβαλλοντικά οφέλη και στην δυνατότητα που προσφέρεται με τη χρήση της στη μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον περιορισμό του οικονομικού κόστους κάλυψης των ενεργειακών αναγκών, προσφέροντας σημαντική αναβάθμιση στο επίπεδο διαβίωσης στο αστικό περιβάλλον.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας ήταν:

  • Γεωθερμία και γεωθερμικό δυναμικό του Ελλαδικού χώρου
  • Έρευνα, εκπαίδευση και τεχνολογίες αιχμής της Γεωθερμίας
  • Θεσμικό πλαίσιο. Αδειοδοτήσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία
  • Περιβαλλοντικές διαστάσεις αξιοποίησης της γεωθερμίας
  • Αξιοποίηση και εφαρμογές της γεωθερμίας χαμηλής θερμοκρασίας σε αστικό περιβάλλον
  • Αξιοποίηση και εφαρμογές της αβαθούς γεωθερμίας σε αστικό περιβάλλον

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του εκθεσιακού χώρου ΜEC Παιανίας.