Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ εκφράζει την βαθιά θλίψη του και οδύνη για τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργίου Καλλέργη.

Ο Γεώργιος Καλλέργης υπηρέτησε την επιστήμη με απαράμιλλο πάθος και αφοσίωση, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική κληρονομιά στον τομέα της υδρογεωλογίας.

Διευθυντής Υδρογεωλογίας στο ΙΓΜΕ μέχρι το 1980 και εν συνεχεία καθηγητής Υδρογεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταξύ των έργων του, ξεχωρίζει η πρωτοποριακή του συμβολή στην οργάνωση και καθιέρωση των Υδρογεωλογικών Συνεδρίων, γεγονός που τον καθόρισε ως έναν από τους κύριους παράγοντες ανάπτυξης της επιστήμης στη χώρα.

Η υδρογεωλογική κοινότητα οφείλει πολλά στην πολύτιμη συνεισφορά του.Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δ.Σ. ΣΕΓ